27 marzo 2017

VISITA GUIADA "LA CREMA DE XÀTIVA"

La Crema de Xàtiva és l'intent per part del Rei Borbó Felip V d'esborrar físicament, històricament i jurídicament la ciutat de Xàtiva. Esta crema tingué com a funció donar càstig exemplar que atemorira a la resta de valencians i rpopiciara la seua submissió davant les forces borbòniques durant la Guerra de Successió.

Va escollir Xàtiva per la seua resistència davant les tropes d' Asfeld i per tractar-se de la segona ciutat del Regne de València. Castigant a Xàtiva, es castigava a tots els valencians.

Les paraules de Felip V són molt il·lustratives:

"L' obstinada rebel·lia amb què fins als temes de la desesperació varen resisitir l' entrada de les meues armes els veïns de Xàtiva, per a fer irremissible el crim de la seua perjura infidelitat desatenent la benignitat amb què repetides vegades els vaig flanquejar el perdó, vaig emprar la meua justícia a manar-la arruïnar per a extinguir la seua memòria, com es va executar per a càstig de la seua obstinació, i escarment dels que intentessin seguir el seu mateix error"

Si vols conéixer més sobre la Crema de Xàtiva mentres visitem la Ciutat de Xàtiva no pots perdre esta visita.

Dissabte 22 d´abril
Necessari reserva prèvia: 96 353 20 90
Punt de trobada: Plaça la Bassa (en l' ambulatori)
Hora: 11:30h
Preu: 3,50€
Duració: 2 hores
Places limitades.
Organitzat  per Quatre Fulles

visita guiada xàtiva abril

La Quema de Xàtiva és el intento por parte del rey Borbón Felipe V de borrar físicamente, históricamente y jurídicamente la ciudad de Xàtiva. Esta quema tuvo como función dar un castigo ejemplar que atemorizara al resto de los valencianos y propiciara su sumisión ante las fuerzas borbónicas durante la Guerra de Sucesión.
Escogió Xàtiva debido a su resistencia ante las tropas de Asfeld y por tratarse de la segunda ciudad del Reino de Valencia. Castigando a Xàtiva, se castigaba a todos los valencianos.
Las palabras de Felipe V resultan muy ilustrativas:
"La obstinada rebeldía con que  hasta los límites de la desesperación resistieron la entrada de mis armas los vecinos de la Ciudad de Xàtiva, para hacer irremisible el crimen des su perjura infidelidad desatendiendo la benignidad con que repetidas veces les flanqueé el perdón, empleé mi justicia en mandar arruinarla para extinguir su memoria,  como se ejecutó para castigo de su obstinación y escarmiento de los que intentaran seguir su mismo error" 

Si quieres conocer más acerca de la Quema de Xàtiva mientras visitamos la Ciudad de Xàtiva no puedes perderte esta visita.
Sábado  22 de abril
Necesario  reserva previa: 96 353 20 90
Punto de encuentro: Plaza la Bassa (en el ambulatorio)
Hora: 11:30h
Precio: 3,50€
Duración: 2 hores
Plzas limitadas.
Organizado  por Quatre Fulles


No hay comentarios:

Publicar un comentario